KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Ekim 2022 09:30

3. Bornova Kitap Günleri sona erdi

3. Bornova Kitap Günleri sona erdi
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Bornova Kitap Günleri’ sona erdi. Büyükpark’ta gerçekleşen ve sadece Bornovalıların değil tüm İzmirli kitapseverlerin buluşma noktası olan özel organizasyon bu sene de binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen, alanında Türkiye'nin en uzun süreli ve en geniş katılımlı etkinliklerinden olan Bornova Kitap Günleri’nde bu yıl 50 yayınevi, 250 yazar ve 500 bin kitap okurlarla buluştu. 

 

 

 

İmza günleri, söyleşiler, paneller, atölyeler ve birbirinden renkli sahne performanslarının yer aldığı etkinlikte ziyaretçiler 10 gün boyunca sanata doydu. 

 

 

 

Kısa film gösterimi, şiir dinletileri, dans göterileri ve çeşitli konserlerinde yer aldığı etkinlikler park içinde farklı noktalara kurulan ve adlarını edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden olan Homeros ile kitabının ismi olan İlyada ve Odysseia’dan alan sahnelerde gerçekleşti.

 

 

 

Etkinlikte CHP Milletvekilleri Yazar Ali Mahir Başarır ve Tacettin Bayır ile Türkiye'nin ilk kadın mizah yazarı olarak tanınan Mine Kırıkkanat gibi isimler de imza günü ve söyleşilerle okurlarının karşısına çıktı.

 

 

 

 

BORNOVA KİTAP GÜNLERİ MARKA OLDU

 

 

 

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, onlarca kitapevi, yüzlerce yazara ev sahipliği yapan Bornova Kitap Günleri’nin bir marka haline geldiğini söyledi. 

 

 

 

Başkan İduğ, “Kültür kenti vizyonumuzla ilk kez 2019 yılında yaptığımız etkinliğimiz bu yıl yine büyük bir katılımla gerçekleşti. Gelecek nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığımız etkinliğimiz kısa sürede Türkiye'nin en uzun soluklu organizasyonlarından biri olarak marka haline geldi. Bornova Kitap Günleri’ni  önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam ettireceğiz.” diye konuştu.