GÜNDEM Haber Girişi : 12 Nisan 2022 12:59

166 Yıllık Tarihi Olaya Hazır Mısın? Nefesini Tut Ve Bekle...

166 Yıllık Tarihi Olaya Hazır Mısın? Nefesini Tut Ve Bekle...
Günel Eskisarı, 'harita okumaları'nda bu yazının konusu 12 NİSAN KAVUŞUMU... Eskisarı, astrolojik tarih ve gündem analizleriyle www.ozlemhaber.com internet sitemizde sizlerle olmayı sürdürecek.

 

GÜNEL ESKİSARI

166 YILLIK TARİHİ OLAYA HAZIR MISIN? NEFESİNİ TUT VE BEKLE... 

 

 

12 Nisan 2022 belki sizler için sıradan bir gün olacak. Ama astrolojiyle ilgilenen benim gibi kişiler için heyecanla beklediğimiz inanılmaz bir gün olacak. Astrolojinin tanımını yaparken hep söylerim, astroloji matematik ve astronominin bir araya gelmesiyle oluşan bilimsel temelleri olan bir ilimdir. Ama her şeyden önce istatistik kuramına göre çalışır.

 

 

Belirli dönemlerde gökyüzündeki cisimlerin birbiri ile yaptığı açılar uzun yıllar boyunca gözlemlenerek o dönemde gelişen olaylar incelip kayıt altına alınır.

 

 

Her cismin farklı bir olguyu temsil etmesi nedeniyle farklı anlamlar ve sonuçlar ortaya çıkar.

 

Örneğin, 2019 sonlarında Oğlak burcunda kötücül dediğimiz Pluto ve Satürn gezegenleri bir araya geldiler.

 

 

Ortaya Covid-19 hastalığı çıktı. Büyüme enerjisi taşıyan Jüpiterin de onlarla yaptığı kavuşum tüm dünyaya salgının genişleyip yayılmasını sağladı. Bu kavuşumlar sürpriz değildi çünkü bu gezegenler ne zaman birbirleri ile sert kontak yapsa tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgın hastalık var olmuştu.

 

12 Nisan 2022 tarihinde de istatistiksel olarak takip edilen bir kavuşum daha meydana gelecek.

 

 

 

 

166 yılda bir gerçekleşen tarihi bir olaya şahitlik edeceğiz.

 

 

13 yılda bir farklı burçlarda kavuşum yapan Jüpiter ve Neptün gezegenleri bu sefer yöneticiliklerini yaptığı Balık burcunda 166 yıl sonra tam kavuşum halinde olacaklar.

 

 

 

Toplumları, kitleleri ilgilendiren önemli olaylara gebe bir kavuşum. Hem mucizevi güzel olaylar hem de sarsıcı dramatik olaylar bu kavuşumla yola çıktı geliyor. Neptün ve Jüpiter kavuşumunun anlamı olarak ilk ve en önemli söylenebilecek şey; sınırların genişletilmesi, toprakların büyütülmesi, işgal, savaş.

 

 

Savaşların başlangıcı olabileceği gibi var olan savaşlarında sona ermesi demek. Bu kavuşum Koç Akrep gibi agresif burçlarda olsaydı ülkemiz için bu yönde daha riskli cümleler kurmak durumunda kalırdım. Balık burcunun naif, duygusal, uysal enerjisi baskın gelerek Ukrayna Rusya savaşının bitmesi yönünde gelişmeleri tetikleyeceğini düşünüyorum.

 

 

İşin içinde Jüpiter olduğu için ülkemize yeni mültecilerin gelmesi de beklenebilir. Hemen aynı gün savaşın bitmesi söz konusu değil tabi, etkilerini ilerleyen birkaç ay içinde göreceğiz.

 

Ülkemiz içerisinde bakacak olursak bu kavuşum hükümeti anlatan 10.evde gerçekleşecek.

 

 

Aslında 30 Nisan’da ki Boğa burcunda olacak Güneş tutulmasını da hesaba katarsak bu hükümet adına biraz zor günlerin habercisi olabilir.

 

 

İktidar içinde ciddi çalkantılar, spekülasyonlar, skandallar (özellikle aşk), otorite sahiplerinin hakkında gizli kalmış olayların su yüzüne çıkması, kabinede değişiklikler meydana gelmesi olası durumlar.

 

 

 

Sürpriz istifalar, görevden alınmalar bizleri şaşırtmasın. Grevler, toplu iş bırakma eylemleri, halk içinde seslerin çok fazla yükseldiği hareketler gündemde olabilir bir süre.

 

Siyaset, iş ve sanat dünyasından tanınmış kişiler hakkında hukuki süreçler başlayabilir ve hatta beklenmedik ölüm haberleri gündemde olabilir.

 

 

Bu kavuşumun bir özelliği de toksik olayları bitirip yeni dönemleri başlatması. Yani bir günlük bir etkileşim değil, uzun süre hatta yıllarca süren etkiler söz konusu olacak.

 

Bu kavuşumla ilgili diğer öngörülerim ilk olarak sağlık şifa anlamında bir buluş olması yönünde. Covid-19 için kesin bir tedavinin bu yılın ortalarına doğru bulunacağını düşünüyorum.

 

 

Bu hap şeklinde herkesin kolayca ulaşabileceği basit bir tedavi yöntemi olabilir. Tedavisi henüz bulunamamış hastalıklarda da (kanser - aids gibi) gelişmeler bekliyorum. Teknolojik olarak bizlere şimdilik ütopik gibi gözüken buluşlara hayatın içinde daha çok rastlayacağımız bir dönem geliyor. Hem sağlık hem teknolojik anlamda insanlık adına fayda getiren yepyeni şeyler duyacağız.

 

 

Neptünün şifacı özelliği sayesinde dünya genelinde kolektife yayılan daha barışçıl iyimser bir havanın hakim olması söz konusu olacak.

 

 

Zaten temennimiz “Yurtta Sulh Dünyada Sulh.” Ama biraz da tüm dünya olarak soyut bir hava hakim olabilir. Polyannacılık deriz ya hani, gerçeklikten kopup sabun köpüğü hayatlar fazlaca hakim olacak.

 

 

Tabi bunların yanı sıra daha olumsuz gelişmelerde söz konusu olabilir. Neptün sular ve gazlarla da ilgilidir.

 

 

Seller, tayfunlar,  deniz kazaları, karasularımızda gerginlik, toplu zehirlenmeler, gaz sızıntıları, gaz patlamaları hem ülkemizde hem dünya ülkelerinde bir yerlerde karşımıza çıkabilir.

 

 

Bu yıl içinde uçak kazaları ve uçak kaçırılma haberleri duyarsak da şaşırmamak gerekir.

 

Öngörülerimi geçmiş yılların verilerine göre istatistiksel olarak yapmaya çalıştım. Umarım hakkımızda hayırlı ve olumlu olan her şey gerçekleşir.

 

 

Yıldızların söyledikleri şimdilik böyle. Gelecek günlerde nelerden bahsedecek hep birlikte bakıp göreceğiz.

 

 

Sevgi ve saygılarımla….