YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Ağustos 2021 16:23

10. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Sonuçlandı

 10. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Sonuçlandı
Şakir Süter Gazetecilik Yarışmasına katılan tüm basın çalışanlarına ve paydaşlara teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Usta gazeteci hemşehrimizin adını yaşatacağız” dedi. Tören, 27 Ağustos Cuma 13:00'da Bergama Kültür Merkezi'nde.

 

10. Şakir Süter

Gazetecilik

Yarışması Sonuçlandı

 

Yaşamını çok sevdiği mesleğine adayan Bergamalı merhum Gazeteci – Yazar Şakir Süter anısına Bergama Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle, Bergama Ticaret Odası (BERTO), Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV) desteğiyle bu yıl 10’ncusu düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonuçlandı.

 

59 eserin katıldığı yarışma jürisi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi Umdular, İGC Üyeleri Gazeteciler Kenan Seven, Saadet Erciyas, Hakan Dirik, Sadık Pala, Ertan Gürcaner, Kenan Yeşil, Bergama Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Çakı ve Bergama Belediyesi Basın Danışmanı Gazeteci Ferit Özcan’dan oluştu.

 

Yarışmaya katılan eserler jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler şöyle belirlendi:

 

10. Şakir Süter Gazetecilik

Yarışması Ödülleri: 

 

Haber Dalı: Ali Gözeten – İhlas Haber Ajansı (İHA) – Yavru Leyleklere Sahip Çıktılar

 

Araştırma – İnceleme Dalı: Mazlum Vesek – Ege Telgraf – Yörük Ali Efe’nin Kendi Kaleminden Hayatı

 

Fotoğraf: Tenzile Aşçı – Ege Postası – Nefes Alamıyoruz

 

Röportaj: Çağla Geniş – İlkses Gazetesi - Korsan Adasında 21 Gün: Armayı da bırakmadı

 

10. Şakir Süter Gazetecilik

Yarışması Özel Ödülleri: 

 

Bergama Ticaret Odası Özel Ödülü: Rana Beyza Öztürk – Ege Telgraf – Çam Fıstığının Başkenti Zorda

 

Vecdi Altay Özel Ödülü: Samet Can Kocagür -  Ulusal Kanal – 8 Yıllık Emeği 1 Günde Yok Oldu

 

Osman Bayatlı Özel Ödülü: Taner Uyanıker – İlkses Gazetesi – Bergama Tarihi Küplerini Geri İstiyor

 

Bergama Belediyesi Özel Ödülü: Mert Yasin Alpdündar – Yeni Asır Gazetesi – Bu Köyde Söz Kadınların

 

Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’nın ödül töreni 27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 13.00’da Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) gerçekleştirilecek.

 

"Hemşehrimizin 

Adını Yaşatacağız"

25 Ocak 1950’de Bergama’da doğan ve gazetecilik mesleğine 1970 yılında Akşam Gazetesi'nde muhabir olarak başlayan Şakir Süter’in usta bir gazeteci olarak yaşamı boyunca hep mesleki ile birlikte olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bergama’mızın çok sevip, saydığı hemşehrimiz merhum Şakir Süter’in adını bu yarışma ile yaşatmaya devam edeceğiz. Yaşamı gazetecilikle adeta birleşen hemşehrimiz merhum Şakir Süter, kendine has duruşu olan ve onurlu bir kalem olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi her Bergamalı’nın zihninde yer etmiştir. Evlatlarımıza, hemşehrimiz Şakir Süter’in bu duruşunu ve mesleğine olan sevgisini anlatmaya devam edeceğiz. Bu yarışmanın düzenlemesinde emeği olan paydaşımız İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Dilek Gappi Umdular ve yönetimine, desteklerini esirgemeyen Bergama Ticaret Odası Başkanı Sayın Fikret Ürper ve yönetimine, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Sayın Gökhan Gönlügür ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.